Consultanta si implementare in vederea alinierii organizationale la exigentele europene in domeniul securitatii datelor cu caracter personal, GDPR ( General Data Protection Regulation)

Luând in considerare prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 (privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date) care stipulează faptul ca

Orice prelucrare a datelor cu caracter personal în cadrul activităților unui sediu al unui operator sau al unei persoane împuternicite de operator din Uniune ar trebui efectuată în conformitate cu prezentul regulament, indiferent dacă procesul de prelucrare în sine are loc sau nu în cadrul Uniunii”(alineat 22), va propunem o scurta prezentare a soluțiilor TELEKOM ROMANIA in acest sens.
Reglementarea se aplică oricărei organizații care procesează informațiile personale ale indivizilor care sunt rezidenți în UE.

Menționam faptul ca, in activitatea curenta, CORE IT SOLUTIONS  respecta prevederile legislației naționale si europene privind Protecția Datelor cu Caracter Personal, definind totodată un portofoliu specific de soluții, ca răspuns facil si rapid de implementat pentru instituțiile partenere.

Având in vedere data pana la care noile reguli trebuie implementate (25 mai 2018) la nivelul fiecărei instituții, precum si eventualele penalități financiare aplicabile (in cazul neimplementării masurilor specifice) va stăm la dispoziție pentru informații suplimentare si o eventuala prezentare la sediul dvs.

Pentru încălcările dispozițiilor următoare, în conformitate cu alineatul (2), se aplică amenzi administrative de până la 10 000 000 EUR sau, în cazul unei întreprinderi, de până la 2 % din cifra de afaceri mondială totală anuală corespunzătoare exercițiului financiar anterior, luându-se în calcul cea mai mare valoare: (Art. 83)….”
Pentru încălcările dispozițiilor următoare, în conformitate cu alineatul (2), se aplică amenzi administrative de până la 20 000 000 EUR sau, în cazul unei întreprinderi, de până la 4 % din cifra de afaceri mondială totală anuală corespunzătoare exercițiului financiar anterior, luându-se în calcul cea mai mare valoare: (Art. 83)….”